Literatura

my papierowi (wiersz)

Szluger

my papierowi
gorsi niż dekadenci
gorsi niż bomba atomowa
gorsi niż SS
my papierowi
my bez dłoni i oczu
my bez miłości
nie patrzymy tylko spoglądamy na wszystko z perspektywy kurcząt smażących się na ruszcie

niepotrzebne są dzisiaj słowa
wystarczy firmowa torebka
kilka słów tak wytartych, że nie ma już miejsca na łaty
my papierowi
spłaszczyliśmy się do grubości kartki z zeszytu
gorsi niż tandetne horrory
udajemy bunt

starannie zaplanowany zabieg komercyjny
odniósł pełny sukces


słaby 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 września 2000

Inne teksty autora

Magnolie
envagorien
drobne fałszerstwa
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca