***

myślonauta

napisać chciałem wiersz
poczekałem do wieczora
przygotowałem ciepłą herbatę
zapaliłem lampkę na biurku
kartka, pióro, wspomnienie
wszystko było na swoim miejscu.

tekst miał być subtelny i mój
panie miały padać na kolana,
a panowie mocno ściskać mi dłoń,
usiadłem więc na fotelu i już

nie udało się
zabrakło mi Ciebie.

myślonauta
myślonauta
Wiersz · 4 grudnia 2007
anonim
  • ataraksja
    napisać chciałem wiersz
    poczekałem do wieczora
    przygotowałem ciepłą herbatę
    zapaliłem lampkę na biurku.
    kartka, pióro, wspomnienie -
    wszystko było na swoim miejscu.

    tekst miał być subtelny i mój,
    panie miały padać na kolana,
    a panowie mocno ściskać mi dłoń.
    usiadłem więc na fotelu i już.

    nie udało się
    zabrakło mi Ciebie.

    ... rozumiem, ze to "Ciebie" kierowane jest do konkretnej osoby, więc nie będę się czepiać. Pozwoliłam sobie na uzupełnienie brakujących (w moim odczuciu i odbiorze) znaków interpunkcyjnych.
    Poza tym - jak przy poprzednich tekstach - ciepło, nostalgicznie, z ujmująca prostotą i niewymuszenie :)
    Miło się czyta. Szczególnie po tych wszystkich "nowatorskich wynalazkach".

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    jest fajnie Mateuszu . ja jednak sądzę , podtrzymując to co powiedziała ata , że nie zaszkodziłoby zrobić kilka maleńkich retuszów . i tak :
    na fotelu zmieniłbym na : w fotelu
    ,, mi,, z ostatniego wersu wyrzuciłbym , bo zbyt blisko (3 wersy wyżej ) jest następne ,,mi,,. ewentualnie można też usunąć to ,,mi,, z 4 od końca wersu , bez zbytniej szkody dla wiersza.
    w sumie jednak fajny , ciepły wiersz.

    · Zgłoś · 16 lat
  • myślonauta
    Dziękuje za komentarze..pozdrawiam..

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    Chciałem - poczekałem - przygotowałem - zapaliłem....................wyrzuciłem !

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Wiesz, przypomniał mi się mój wiersz "Janonim". Przecztaj ;)

    Generalnie ładny wiersz. Chociaż Urughai napisał już co mnie mierzi.

    · Zgłoś · 16 lat
  • myślonauta
    dziękuje za komentarze..a co do wiersza "Janonim", przeczytałem i wydaje się bardzo fajny pozdrawiam..

    · Zgłoś · 16 lat
  • Sophie Doll
    bardzo dobry, wyśmienity tekst!

    · Zgłoś · 16 lat
  • myślonauta
    dzięki za komentarz.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    borunsky
    puenta jest tak słaba, ze mogłaby spaść z monitora na klawiaturę ;/

    · Zgłoś · 16 lat
  • myślonauta
    ok..dzięki za komentarz.

    · Zgłoś · 16 lat