gdyby zyli
czekalyby ich tysiace wywiadow
wszyscy pytaliby o ulubione kolory
potrawy
ksiazki i sporty
a oni usmiechaliby sie niesmialo
albo nic nie mowili
w wieczorze z jagielskim
gdyby zyli
to byliby dzisiaj
wystarczajaco starzy aby jezdzic autobusem bez biletu
mogliby krasc cukierki
zamiast chleba
jednak
gdzies w przestrzeni
rozproszylo sie ich cialo
sami nie wiedza dlaczego
a moze to byla
kula?