Wieczne czekanie
Dałeś mi Panie
Wieczne czekanie...
Wskazówka zegara
Nawet nie drgnęła,
A myśli biją się w mojej głowie.
Czuję ich ból
Czuję...
Chce uciszyć ich jęki i lamenty
Dlaczego?
Dlaczego wieczne czekanie
Tak mnie zabija!
xxxxx
Wieczne czekanie to:
Niewyraźny wyraz twarzy
Przytulony do zaparowanej szyby.
To stare pomarszczone dłonie,
Które dziergają sweter na drutach.
To wiatr wiejący w różnych kierunkach,
To ja...
Pisząca ten wiersz.
To stare pomarszczone dłonie,
Które dziergają sweter na drutach.
- też fany wers , ale przedobrzony , po co pisać że stare , skoro się pisze że pomarszczone ?