Instrukcja
wziąć dwie połówki
sypnąć między nie bezlitosną zawieruchę
i pozorną rutynę wiązanego krawata
sercem zawsze przy Tobie
gdy czynność stanie się
w miarę pojęta a wieczorem w morzu spojrzeń
ześrubowane już razem i ściśnięte tak mocno
że łzy i śmiech tworzą
zaprawę
lepsza karta gwarancyjna
już nie potrzebna
czynność powtarzać
elementów składowych układu nie wymieniać
nawet w przypadku rdzewienia
i nie opuszczać aż do śmierci