chciałbym tak jak robak
przepełzać całe zycie
mottem moim droga
domem mym - ukrycie
przed wszystkim wciąż się chować
na wszystko z dołu patrzeć
cały czas wędrować
ślady swoje zatrzeć
lecz los mi wielki dał
bym człowiekiem był
bym wiarę w sobie miał
i tak jak ... robak żył
rymowanka totalna wprost, ja nie lubię takiego pisania, ale nie odrzucam, poczekam na opinię innych.
Tym razem nie jest to tekst na pierwszą stronę.