ROBAK

Dominik Jankowiak

 

chciałbym tak jak robak

przepełzać całe zycie

mottem moim droga

domem mym - ukrycie

 

przed wszystkim wciąż się chować

na wszystko z dołu patrzeć

cały czas wędrować

ślady swoje zatrzeć

 

lecz los mi wielki dał

bym człowiekiem był

bym wiarę w sobie miał

i tak jak ... robak żył

 

Oceń ten tekst
Dominik Jankowiak
Dominik Jankowiak
Wiersz · 27 grudnia 2007
anonim
  • ataraksja
    Nada się na pierwsze dwie zwrotki piosenki. Próbuj jednak pisać dalej ;)
    Tym razem nie jest to tekst na pierwszą stronę.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Nie sprostał, zgadzam się, ale końcówka rozbrajająca : D

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    ja też nie lubię . pisanie poezji rymowanej wymaga szczególnych umiejętności . ten rodzaj wiersza rządzi sie swoimi prawami . według mnie nie sprostałeś zadaniu .

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • estel
    kropkę nad zycie poproszę.
    rymowanka totalna wprost, ja nie lubię takiego pisania, ale nie odrzucam, poczekam na opinię innych.

    · Zgłoś · 16 lat temu