czy to Ty?
muszę wiedzieć zanim
wezmę pędzel
zastanawiam się czy
pastelowe niebo ma duszę
mógłbyś odsłonić twarz
otaczasz mnie ciepłem
zdradliwych żarówek
za tanio sprzedałeś
niebo
bezsilna walka o Twój ogień
skończyła się w ustach
czym jest dla Ciebie słowo?
farba płynie
po wypukłościach czasu
eliksir życia traci moc
niedokończony
na płótnie znów
barwy szarości
przejaśnienia
gravity-of-love
gravity-of-love
Wiersz
·
28 grudnia 2007
Ogółem wiersz bardzo malowniczy.
"otaczasz mnie ciepłem
zdradliwych żarówek" - ładne wersy. Całość jest naprawdę ładna : )