***

myślonauta

choć wszystkiego
jeszcze nie posiadam
to nie wędruje już,
mimochodem zatrzymałem się
na zielonym świetle.

jestem legendą, snem
w czasie nieprzespanej nocy
bez słabości i mocnych stron,
a pod poduszką trzymam
lwa.

nie pojawiam się sam,
z Tobą chciałbym piórami
stróżów mieszać powietrze
kartonowych fotografii,
w starym albumie z zapinką.

Oceń ten tekst
myślonauta
myślonauta
Wiersz · 30 grudnia 2007
anonim
  • myślonauta
    dziękuje za komentarz Ata..pozdrawiam.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ataraksja
    Witaj M. ;)
    napisałam już raz swoje zdanie o tym wierszu. Trudno silić się na coś bardziej wymuskanego, więc powiem, że podoba mi się dyskretnie ukryte westchnienie, rodzaj skrzętnie chronionego oczekiwania, że to już... że to tylko tej można pokazać drogocenny album. Zatrzymałeś się w porę na zielonym świetle ;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    jedno jest pewne . rozwijasz się literacko . gratulacje.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • myślonauta
    ok...zacznę je tytułować, ale dopiero od następnego..:)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Aaaa i mała uwaga : )
    Mógłbyś nazywać swoje wiersze? : )
    Bo ja już czasami się gubię, jak przeglądam Twój profil. Chociażby incipit : )

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • myślonauta
    dziękuje za komentarz...pozdrawiam.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Przecinek powinien być w tym miejscu :
    "nie pojawiam się sam,
    z tobą chciałbym piórami
    stróżów mieszać powietrze
    kartonowych fotografii,
    w starym albumie z zapinką."
    i mała litera w 'tobą'.

    Nie jest źle, ale ogółem wiersz nie ujął mnie.

    · Zgłoś · 16 lat temu