ona i ona

ataraksja

nie palę 

 

uśmiecham oczami do twojej dopiero wyklutej kobiecości

kątem oka łowię w szybie niepewną pewność zaciągniętą dymem

poważnych cygaretek i niepoważnie zakładanych za ucho rudych kosmyków myśli

 

okno i poranna kawa mieszane naprzemiennie smakują

tamtą wódką której nigdy nie wypiłyśmy

bo mnie brakowało tabasco i malinowego soku a tobie

kocich skradań hotelowego korytarza

 

to nic rozmawiamy wprawione w ramy kawiarnianego gwaru

z widokiem na życie rozcierając na podniebieniu wiener melange i mężczyzn

których ty nie kochałaś lecz kochać będziesz

i tych których ja nigdy nie pokocham bo nie umiem pieprzyć nadaremno

rozumieć wytupywanych bucikami histerii że wolą bawić się z dziewczynkami

w kupno zapałek dla rozniecenia ognia który się wypalił

 

myślisz że już dorosłam?

 

 

ataraksja
ataraksja
Wiersz · 30 grudnia 2007
anonim
  • Marek Dunat
    haha. spotkała sie baba z babą . :) znaczy spotkały się dwie kobiety , jedna z nich jest psem - niestety druga nie jest piessem wcale , więc są prózne jednej żale, że czegoś pojać nie umie , nie kapuje , nie rozumie. że się strofka ściele wzniosła , znać ,że żadna nie dorosła . hahaha. :D no i fajnie to wyszło ataraksjo . gdzieś mi cos zgrzyta , ale z przyjemnościa czytam i sobie jeszcze raz wróce . (ale narobiłem literówek)

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    o, na pewno dobrze Ci zrobi to pomyślenie ;) bo na razie to nie wiem o co Ci chodzi. zdecydowanie. chyba sam nie wiesz do końca. poczuj.
    faktycznie, nie jestem psem :)) sobą - jak najbardziej.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    elektryczny-pies
    wiesz? ja myślę, że Ty bardzo dobrze czujesz. i jesteś smutna.

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    weź czucie. smutek zostaw mnie ))

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    elektryczny-pies
    wiesz, ze nie potrafię. :) już jestem.

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    niepotrzebnie )) musi być równowaga. Ty masz być wcieleniem radości życia ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    elektryczny-pies
    ja mogę. jestem pojemna :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    no i wróciłem . pierwsze co rzuca się w oczy to fakt , że kobietom NIGDY dość rozmowy z sobą . :) zastanawiam się nad :
    mężczyzn

    których ty nie kochałaś lecz kochać będziesz

    i tych których ja nigdy nie pokocham bo nie umiem pieprzyć nadaremno

    rozumieć wytupywanych bucikami histerii że wolą bawić się z dziewczynkami

    w kupno zapałek dla rozniecenia ognia który się wypalił


    - czy możesz mi to ataraksjo objaśnić ?

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    ach, jako kobieta dojrzała mam na myśli tych wszystkich mężczyzn i tych kilka przygód miłosnych, które pozwoliły mi w ten sposób spojrzeć na męski ród :))

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    elektryczny-pies
    a poza tym, to najlepszy kawałek z całości.

    · Zgłoś · 16 lat
Usunięto 3 komentarze
Wszystkie komentarze