dla jednych za głupi, dla drugich za mądry,
bierz wszystko jakim jest, a jakim jest, któż ci
powie?
dlaczego krzyczą „kto kupi życie szyte
na miarę?!"
mimo, że nie stoją, tam gdzie
stałeś:
bo samotność to krzywe zwierciadło -
dystans poznawczy dla przeklętych mędrców.
gdy księżyc w pełni: tęczą
kolorów zbitych w szary -
znajdź szkiełko, które rozbije go
na chwile,
i wypłyń w pełne niebo swoich pragnień:
nie bój się kochać, śmiać, cierpieć, płakać,
umierać na nowo.
czy warto? nie bój się
zaprzeczyć, ale dlaczego?
przeklęty nie sprzeda życia
szytego na miarę.
sam sobie?
severfire
severfire
Wiersz
·
7 stycznia 2008
-
Marek Dunatmanifest bycia niezależnym ? zbiór sentencji ? wypis z księgi lamentacji ? na pewno nie dobry wiersz.
-
ewtak , nie jest to wiersz dobry , retoryczne pytania stawiane tak gęsto , że zastanowić się nie można w tym natłoku , i faktycznie brzmi to jak manifest