za dużo jest we mnie muzyki

Szluger

za dużo jest we mnie muzyki
dlatego tyle krzyczę

nie umiem jej zagrać
nie umiem jej zapisać
nie potrafię dokładnie określić
jaka jest i gdzie ma swój początek
wiem tylko tyle
że ciągle ją słyszę
czuję jak burzą sie we mnie dźwięki
nigdy nie wynalezionych instrumentów

zamykam oczy
muzyka
otwieram oczy
muzyka

szaleje we mnie jak dziki koń
dlatego tak dużo krzyczę



Szluger
Szluger
Wiersz · 2 października 2000
anonim