Czekam na Ciebie,
moje kochanie,
klękam przed Tobą,
na prawym kolanie.
Wino na stole,
czeka na Ciebie,
by Ci u mnie było,
lepiej niż w niebie.
Siadam na krześle,
zapalam świeczki,
by udaremnić uczucią,
zbyt szybkiej ucieczki.
Patrze na zegarek,
minuty wolno płyną,
lecz moje uczucia,
coraz szybciej giną.
Wreszcie wypijam wino,
gaszę świeczki,
i próbuje kolejnej,
do rzeczywistości ucieczki.
Nie jestem jedynym,
któremu samotność doskwiera,
choć jest to brutalne,
to ona nie wybiera.
Czekam na ciebie
Szary wilk
Szary wilk
Wiersz
·
8 stycznia 2008
-
Marek Dunato kurcze ! szary wilku ! gore ! :) zabierz to . poczytaj troszke wierszyków . na początek lekkich . choćby Tuwima , Jasnorzewską. później weź się za innych . później spójrz na tą swoja rymowanke i napisz od nowa. i przynieś ja tu ponownie . powodzenia.
-
Szary wilkWidać jednak że wiersze to niejest moja specjalizacja:)