podanie
proszę o przyjęcie mnie do pracy albowiem
jestem gorliwym homo naśladowcą nie lubię
telewizorów kościołów
burdeli ani poezji
nie znoszę
jestem
uosobieniem zła wszetecznikiem pozbawionym
poczucia estetyki pokory
żalu wstydu zdrowego rozsądku
potworem
mam co prawda ręce nogi
uszy oczy i bóg wie co jeszcze
ale nie wiem zaprawdę po cholerę
a najbardziej nie wiem kiedy
się tego wszystkiego pozbędę
ponawiam prośbę
przyjmijcie mnie za swojego
rzecznika
Anathema62 2008
Czepię sie tylko stylistyki
"a najbardziej nie wiem kiedy
się ich wszystkich pozbędę "- nie brzmi mi to z kończynami i innymi częsciami ciała , byłabym raczej za "kiedy się tego wszystkiego pozbędę "