sonet angielski

Szluger

W płatkach róży mnie uduś, polej ostrym sosem
umarłe moje serce zjedz zanim wystygnie
zapij winem wspomnienia gdy ich smak ci zbrzydnie
kiedy w zupie się spotkasz z moim martwym włosem

potem samotność dłoni rozpuść w swoim gardle
ogrzej wiśnią ust moich zmarzłe podniebienie
pusty talerz i tylko trzech okruchów cienie
to wszystko co zostało...miłość ginie marnie

jeśli jeszcze mnie kochasz, odepchnij półmisek
rozbij czarę o ścianę i wrzaśnij z wściekłości
lepszy gniew niż teatrzyk taniej namiętności
lepiej zabić niż czekać z sercem pustym...cichym

kiedy mnie zamordujesz, możesz sobie odejść
przyjemniejszy niż rozpacz jest obłędu ogień
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 9 głosów
Szluger
Szluger
Wiersz · 2 października 2000
anonim