Literatura

sonet angielski (wiersz)

Szluger

W płatkach róży mnie uduś, polej ostrym sosem
umarłe moje serce zjedz zanim wystygnie
zapij winem wspomnienia gdy ich smak ci zbrzydnie
kiedy w zupie się spotkasz z moim martwym włosem

potem samotność dłoni rozpuść w swoim gardle
ogrzej wiśnią ust moich zmarzłe podniebienie
pusty talerz i tylko trzech okruchów cienie
to wszystko co zostało...miłość ginie marnie

jeśli jeszcze mnie kochasz, odepchnij półmisek
rozbij czarę o ścianę i wrzaśnij z wściekłości
lepszy gniew niż teatrzyk taniej namiętności
lepiej zabić niż czekać z sercem pustym...cichym

kiedy mnie zamordujesz, możesz sobie odejść
przyjemniejszy niż rozpacz jest obłędu ogień

dobry– 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 pazdziernika 2000

Inne teksty autora

Magnolie
envagorien
drobne fałszerstwa
envagorien
*
getsemani
dual
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca