ławeczka

Marek Dunat

zaplecione cienie przenikają rynny kamienic
siadają na ławeczkach niemocnych
oparciach samotnie
przepraszają nawzajem powietrze

kocie łby za rogiem krzyczą stukaniem
zaczarowanej bezkonnej opiekunki
wędrowców nocy w wiatr co przysiadł
na skraju
zdmuchuje z latarń resztki poezji

obrazki z laurek na ścianach wietrzy
po schodach wdrapują się oddechy poetów
by w niebo spaść
na drugą stronę

zaproście i mnie malarze
niech siądę
w noc opuszczę nogi

 

 


http://ef.art.pl/show.php?id=18386&typ=1

 

Anathema62 2008

 

Marek Dunat
Marek Dunat
Wiersz · 17 stycznia 2008
anonim
  • Marcin Sierszyński
    Link mi nie działa...

    3 poetycko namalowane obrazy. Każdy inny, każdy wnoszący coś swojego do całości wiersza, a jeden z żywiołów spójnikiem tego wszystkiego. No, no : )
    Końcówka mi się nie podoba, czegoś w niej brakuje, ale ciężko mi sprecyzować.
    Dobrze że zrezygnowałeś z takiego zagęszczenia dziwnych słów jak w ostatnim : P

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    kurcze . a mi jak nigdy dział . a szkoda panie A bo to ważne by działał . wklej go zatem w adresie bo warto zobaczyć . wierszyk jest o nim w zasadzie . i może końcówka bedzie wtedy bardziej zrozumiała.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Jest, włączyło się! Teraz jeszcze lepiej.

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    " po schodach wdrapują się cienie poetów
    by w niebo spaść "
    -zadziałało na mnie najbardziej

    Obrazowe ujęcia , aż mnie roztkliwiło , wiesz ..
    ech .. prawie jak "z orzeszkiem "


    patrz .. nawet się nie czepiam tylko czytam i czytam

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    mhm.
    tylko ze link jest do nieskonczonego obrazka ;)
    zmien na :
    http://ef.art.pl/show.php?id=18386&t...



    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    Booooże..............ja to chyba nigdy się nie nauczę czytać tego co zamierzam wysłać...

    wersem
    napływa
    infantylizmu

    ech...............przepraszam

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    zmieniłem Asiu . Jarek - a wiesz , dziękuje . zmienię te cienie. :)

    · Zgłoś · 16 lat
Usunięto 1 komentarz