O... spójrz...
Tam stoi anioł
skrzydła ma czarne
i suknie czarną
to anioł?
Wysłannik Boga.
Czy Bóg to dobro?
A może to kolejna bujda...
Dobro, to co kochasz
to ty, to ja
czarny kot...
Dla jednych radość
innym cierpienie
ta cisza...
Aż szumi w uszach,
a anioł- nie anioł
patrzy
czuwa
i śmieje się w duszy
"jacy ci ludzie naiwni..."