Literatura

Widok z okna (wiersz)

Krzysztof Kleszcz

Z nosem w szybie, węsząc za szczegółem,
rąbkiem. Niebo jest blade, mdleje, leci
przez ręce. Dni jakieś za krótkie, wytarte
na kolanach. Trzy piętra nad ziemią,

z łokciami na zimnym parapecie, szukam.
Wokół byle co - błyszczy lakier aut,
ogrodnik tnie pnie, klnie. Bura zieleń
na darmo próbuje cieszyć pręciki i czopki.

Chciałbym czegoś dla siebie, natchnienia,
tylko wiatr pochylił mi tekst. Brak słów.
Przydałby się choć znak. I jest, jest, na jezdni
widzę malca - dziarsko kroczącą kropkę.

 

 


niczego sobie+ 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 28 stycznia 2008, 22:55
no i fajnie :) nareszcie dzisiaj czytam poezję . miło, radośnie.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 29 stycznia 2008, 20:46
Nie wiem co napisać - tak zawsze bywa przy dobrych wierszach : )
nF
nF 30 stycznia 2008, 03:58
Niczego sobie warsztat.
urughai
urughai 30 stycznia 2008, 06:54
Chciałbym by mi się podobało.............gdyż od niechcenia ale praca wykonana...........Serdecznie Pozdrawiam!
ataraksja
ataraksja 30 stycznia 2008, 23:34
A mnie się podoba ta `praca` Uru. Nie każdy ma tak znakomity warsztat.
Dla mnie bardzo pięknie językowo, a i obrazy poetyckie też przednie.
forres 31 stycznia 2008, 10:17
wstawaj z kolan!
Krzysztof Kleszcz
Krzysztof Kleszcz 31 stycznia 2008, 11:33
Dzięki za słowa. Proszę o więcej.
ataraksja
ataraksja 31 stycznia 2008, 14:41
Zapodawaj dalej kolejne wiersze :))
Krzysztof Kleszcz
Krzysztof Kleszcz 31 stycznia 2008, 15:34
Będę wrzucał raz w tygodniu, raz na parę dni,,, licząc na gwiazdki i dobre komentarze... Pokomentuję trochę... Liczę też na komentarze, krytyczne też.
ataraksja
ataraksja 31 stycznia 2008, 15:47
Masz jak w szwajcarskim banku. Dobrze mi się czyta Twoje utwory i ciekawam, czy nadal mnie będą zatrzymywać :) A jak będzie trzeba - skrytykuję.
Andrzej Talarek
Andrzej Talarek 11 maja 2008, 14:39
Pieknie opisujesz codzienność. Chce się czytać.
Pozdrawiam
Andrzej talarek
przysłano: 28 stycznia 2008 (historia)

Inne teksty autora

Kurort (II)
Krzysztof Kleszcz
Kurort
Krzysztof Kleszcz
Miłość w REM
Krzysztof Kleszcz
Krakatau
Krzysztof Kleszcz
Feel
Krzysztof Kleszcz
Wróżka
Krzysztof Kleszcz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca