kołowrotek

Latte

uciekam nocą

zatrzymuję taksówki

by być dalej od ciebie

nie zmuszać się do śniadania

nie jadam

nie mieć wyrzutów

nie krzywdzić zdradami

nie myśleć

byłoby lepiej

w kieliszku zatopię

wątpliwości

ty zalejesz

swój żal do mnie

powtórzymy

wszystko

tradycyjnie jak co tydzień

*

któregoś dnia nie przyjdę

Latte
Latte
Wiersz · 2 lutego 2008
anonim
  • anonim
    tajemnica
    dla mnie rewela :)
    nie przyczepię się do niczego bo nie widzę nic co by mi zgrzytało :)
    Pozdrawiam :))

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    miło mi panią tu spotkać:))) a ja za tajemnicą powtórzę:
    extrass

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    rewela ? extrass ?
    nie sądzę .
    Znośne , o ile to pierwszy napisany tekst przez autorkę , inaczej jestem absolutnie na nie . Przede wszystkim banalny temat , mało ambitny i trudno tym zatrzymać na dłużej . Literówka się wkradła w dodatku ..

    Nie , ja jestem na nie . Jakoś podświadomie sądzę że autorka pokaże nam coś na poziomie jeśli wysoko jej postawimy poprzeczkę . Tak właśnie jakoś mi się myśli , nie wiem czemu , ale chcę się przekonać czy się bardzo mylę :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    dojrzale. to nic ,że banalnie . za to jak ciekawie. rzeczywiście . poczekamy ew. ta pani ma potencjał .

    · Zgłoś · 16 lat
  • Michał Domagalski
    Przed gwiazdką bym zakończył. Jakoś mi to zbanalizowaniem trąci. A wiadomo, że czym skorupka...
    I chyba mi brakuje jakiegoś urozmaicenia (może językowego) w tej wymieniance częściowo stosującą anaforę. Bo w tej formie można odczuć czytelnicze znudzenie. A podkreślanie w ten sposób powtarzalności może nie skończyć się zbyt dobrze dla twórcy.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Rava
    rewelacyjny tekst to nie jest, ale niebanalny. Przede wszystkim ostatni wers - ten po gwiazdce - on (jak dla mnie) bardzo dodaje uroku całemu wierszowi. Pozatym nie jest tak źle przecież - uczucia włożone w utwór są - aż kipią, przecież dokładnie widoć tu swego rodzaju zniechęcenie, rozdarcie, zagubienie, chaos. Ale tak przecież jest po kłótni z ukochaną osobą... Po kolejnej kłótni... Jak dla mnie to całkiem całkiem.

    · Zgłoś · 16 lat