Mój Prometeusz oczy ma białe
serce przejrzyste ciało gorące
Z iskierki nadziei wznieciłeś płomień
z iskierki marzeń stworzyłeś życie
Mój prometeusz szuka ognia czarnego
patrzy na próżnie przypalone ciało
Z iskierki nadziei wznieciłeś płomień
z iskierki marzeń stworzyłeś życie
Z iskierki serca zrobiłeś promień gorący
Mój Prometeusz zrobił płomień parzy -
wybaczam.