średnio niedorozwinięty

Grzesiek z nick-ąd

 

ja średnio niedorozwinięty
zrodzony ponoć z wielkiej wiary
stając przed sądem przenajświętszym
jestem ze sobą nie do pary

ufność zjadałem razem z wiekiem
z setnego pieca rwaniem chleba
że nawet wśród najgłębszych piekieł
szukając znajdę trochę nieba

rozkulbaczyły mi się wiary
zdrady przecięły mi wędzidła
za innych winy znosząc kary
nadzieja pogubiła skrzydła

życie przestało już się trudzić
a ja przestałem mu uciekać
dziś już nie kocham wszystkich ludzi
kocham człowieka

więc jeśli sąd to sprawiedliwy
pozwól mi póki jeszcze mogę
pozostać żywym wśród nieżywych
a przed żywymi schylać głowę

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 5 lutego 2008
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    kto potrafi coś zrobić z tymi rozstrzałami między wersami? rozwaliło mi pierwszą strofę i nie potrafię tego poprawić:(

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    czy nikt nie potrafi tego naprawić?

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    "dziś już nie kocham wszystkich ludzi
    kocham człowieka"
    - a z czego ten cytat ?

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    rozstrzelanie naprawi sie potem .
    Anathema !!! help !

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    cytat z pamiętników Olgi Kamieńskiej

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    a wyraz "sie " z jakiego języka pochodzi ? :P :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    hmmm buraczanego?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    dziękuję Ci o boska:P

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    no dobra . I jak niby mam teraz napisać że znowu się zaczytałam ? Kto niby mi uwierzy że mi się podoba treść a nie komentarz "o boska" ? :))
    Gwiazdkę przy cytacie wywal , zaśmieca tylko , każdy wie o co chodzi przecież

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    podoba mi się Wasza rozmowa. I jak was nie lubić;) a wiersz no widać, że poezja;)

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze