Śmierć

Łukasz Radwaniak

Śmierć,

ta singularia tantum,

dla każdego jedyna

w swoim rodzaju,

przynosi kilogramy

kamienistej lekkiej ziemi

i krótką świętą pamięć,

prowadzi do wybranej

i niepewnej wieczności,

którą zwiedza się

jak krainę.

Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 7 lutego 2008
anonim
  • anonim
    tajemnica
    Czy aby na pewno do "wybranej" prowadzi? ;)
    Podoba mi się, ma coś w sobie, zmusza do zatrzymania się.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Nie, płytkie to. Nic, o co oko można zawiesić

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    tym razem , Łukaszu , nie podoba mi się . Spłyciłeś śmierć za bardzo , nie ma na czym oprzeć myśli

    · Zgłoś · 16 lat