Literatura

dworcowa spowiedź (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

przygodnie spotkany ktoś
w (nie)dopieszczonym dworcowym szalecie
jednym zdaniem opowiedział
swoje stosunki z ludzkością
pierdolę was wszystkich

najtańsze mydło w płynie wraz

z półrolką papierowych ręczników
nie zmyły brudu codziennego

pomagania losowi który w swej dobroci
skazał na tanie wino patykiem pisane
i bułkę z pasztetem pieczarkowym
dumny moim zdziwieniem
wyszczerbionym uśmiechem pocałował
spękane złą wróżbą lustro i wyszedł

zostawił mnie samego próbującego

rozbić szarość muszli klozetowej
kamieniami moczowymi


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Latte
Latte 8 lutego 2008, 21:16
Współczuję tych kamieni... to żeby nie było, że jestem czarna i poważna:D

I dalej bunt pan do świata rzucasz... wyrzuć... a jak wyrzucisz... to wiesz co;) podusię poproszę... pozdrawiam pana wymownie
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 9 lutego 2008, 11:36
heh podusię... niestety już mnie nie komentują więc podusi nie będzie ale przesz masz ja na pisze-wiersze i jak powiedziałem już jest twoja! tylko twoja:))
ew
ew 9 lutego 2008, 14:42
"wino zapomnień " - beznadziejna i wtórna metafora
Krzysztof Kleszcz
Krzysztof Kleszcz 9 lutego 2008, 21:03
"kamieniami nerkowymi" napisałbym;
wiersz raczej niespecjalnie dziejowy ;-) pozdr
estel
estel 9 lutego 2008, 21:10
a mi się podoba. w takiej zbuntowanej wersji. 'pierdolę was wszystkich' - dokładnie.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 10 lutego 2008, 00:32
zmieniłem tą wtórną metaforę:P
Latte
Latte 10 lutego 2008, 16:05
Podusi na wierszokletach już nie ma...! bo jest poniżej setki i ja już jej nie widzę... :( i wcale nie jest moja...
Pechu 10 lutego 2008, 18:07
Dobra grafomanska pisanina...
ale dlaczego takie smutne zakonczenie???
Juz kamyczki w moczu widac?
pozdrowienia;)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 10 lutego 2008, 18:55
a skąd kamyczki?! płuczę nery odpowiednimi specyfikami(piwo) codziennie:P
Krzysztof Kleszcz
Krzysztof Kleszcz 11 lutego 2008, 12:59
piwko na receptę... ech
przysłano: 8 lutego 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca