Szkoda mi kobiet

Łukasz Radwaniak

 

Szkoda mi kobiet,

które odpadły od meblościanek,

poszukując dziewiczego kurzu.

Wiórowe półki nie wytrzymały ciężaru,

łamiąc się z trzaskiem.

Były niżej niż

taterniczki na Zamarłej,

a jednak wystarczyło.

Ostateczność starła je,

nie pozostawiając smug.

Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 8 lutego 2008
anonim
  • estel
    :D
    nie, ja się chyba śmiać nie powinnam?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    haha . i jak widzimy każdy znajdzie swoje przeznaczenie . czy to śmierć , czy meblościanka , każdy umiera podobnie . bach i po wszystkim . ładnie napisany kawałek miniaturki .

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Brawo!..... jestem kobietą... ale może ja jestem inna.

    · Zgłoś · 16 lat