sztuczna szczęka na ludzi zgrzyta
denaturat przez bułkę filtruje
babcia chustką po dziurki okryta
żul gdy pije to wtedy się czuje
nie rozłożą żagli na wiatry
Jezus z Marią niemego kina
popalili swoje teatry
pod kościołem i na melinach
tylko czasem w nagłym proteście
krzyczą chociaż są nie do pary
gdzie wy kurwa anioły jesteście
święci ludzie od czci i od wiary
(wy) święceni
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz
·
9 lutego 2008
Pozdrawiam .