biur(wy) panie

Grzesiek z nick-ąd

 

przemurował całe niemal życie
z fundamentu poprzez mury aż po komin
i choć mierzył poziom niedopiciem
zawsze stawiał solidnością się do pionu

często majster mu mówili i kierownik
by okazać mir szacunek i uznanie
lecz dla niego świętość był pracownik
no i święte było jego murowanie

odciskami zapisała mu się praca
i zmęczeniem plecy w łuk wygięła
z dumą o tych domach jak pałacach
mówi synu oto moje dzieła

a Ty pani ponoć dobrze urodzona
szminką ust i przyklejonych powiek
drwiącym głosem mówisz zniesmaczona
taki zwykły no i taki szary człowiek

kiedy siadasz bez bielizny pośród biura
wciąż ze szpilek słoma ci wyziera
durnie marzysz że ci sprzeda się matura
łamiesz tipsy o caps locka i entera


o człowieku świadczy trwałość jego czynów
murarz dumny jest ze swych pałaców
ty wraz z resztą sztucznych manekinów
w proch i pył codziennie się obracasz

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 10 lutego 2008
anonim
  • Latte
    Brawo... ja biurwa... bez tipsów... :D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    hehe wiedziałem że wierszem tym urażę co niektóre panie...ale mam nadzieje że te mądre zrozumieją a głupie nie zauważą:]:P:X

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    no bo tipsy zbyt często łamałam na klawiaturze.... oj Panie Z ja się z Panem drocze... czy to nie urocze;D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    pani droczenie
    trochę mnie wzrusza
    zauroczenie?
    czy bratnia dusza?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    ja rymami tak nie władam
    i Panu w tej kwestii nie odpowiadam

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    jak nie przepadam za rymowankami tak tutaj sie mi podoba.
    lekko, przyjemnie i z pomyslem :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    zadowolonym .

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    tajemnica
    Moim zdaniem wyśmienity. I tak oceniam.

    · Zgłoś · 16 lat
  • hewka
    nooo:))) pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat