Literatura

(nie)zwykła (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

ta moja miłość jest jak źrebak
wciąż coraz szybciej galopuje
pieczeniem jest wiejskiego chleba
codziennie mnie zaczarowuje

 

stokrotki dla mnie jest kwitnieniem
zapachem snu wysmukłej róży
odwiecznym wiatru w drzewie drżeniem
przetrwa od kwiatów wiele dłużej

jest czasem dla mnie doczekaniem
odgłosu dzwonka telefonu
obłędnym jego porównaniem
do grania katedralnych dzwonów

można ją słyszeć na ten przykład
w śpiewie słowika i w klarnecie
bo moja miłość jest niezwykła
jak każda inna na tym świecie


dobry 7 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 19 lutego 2008, 08:22
ech . zauroczonam znowu . Jesteś mistrzem w lekkości prowadzenia wersów .
Marek Dunat
Marek Dunat 19 lutego 2008, 09:48
pokazać kobiecie źrebaka i od razu mienknie w kolanie :D. (błąd ma być jakby co !). oo! i o klarnecie tysz jest . no to sie nie dziwie ,że3 się tak ew podoba. a ja z kolei zwróciłem uwagę na stokrotki i świetny klimat wiersza. brawo panie Grześ .
jasosna
jasosna 19 lutego 2008, 13:01
I źrebak, i stokrotki, i dzwony i ta zwykła ;))).Cudności. Pozdrawiam
Latte
Latte 22 lutego 2008, 21:27
Ach te stokrotki;)
hancia 23 czerwca 2008, 22:20
Jak dla mnie Śliczniutki.Pozdrawiam
przysłano: 19 lutego 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca