podziemia

Sandra

w ciemnym płaszczu noc
ramiona biodra co w nowo narodzoną
chwilę namiętność przewracają nasze
życie. słowa w dżdżystym lesie
powietrze z płuc wypuszczają.

kochanko diabła ze swoimi półoczami
przewrotność co świstami w uda pręty
nasze obolałe ciaław walce z tobą
wierność łuku twoich pleców.

asymetryczna.

zmieniamy się w Ducha.
po co ciało

zastój pomiędzy śmierci grupą A

giętką perswazją martwe cale.

u początku wojny. wiecznej
boskiej Astarte pragnienie
odbierzemy. bo tak to bywa

gwoździe w stopach grzęzną ziemię
zalewają krwią. metamorfozy

tych samych pięt. wicemistrzowie szaleństwa.
ze zbóż wyjmujemy szum
co z porzuconego wiersza od
wieków w wieki
-nieudane.
chęci żeby hańby nie tworzyły minut.
deska ratunku. rytm co wybiera
Dom Nieba dla Potępionych.
tunele czarnych oczu
brzóz gdzie wstyd odkrywają
cuda, bezwiedne hitlerowskie
abażury

Sandra
Sandra
Wiersz · 19 lutego 2008
anonim
  • ...
    Teks jest swietny! Lubie taki klimat. Wymiata na calej lini. Dla mnie jest wszystko ok.
    Pozdrawiam:*

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    nie dla mnie niestety.. za dużo jak na starcze kości szarpania
    wybacz ułomność :(((

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    określ jednoznacznie czego oczekujesz? czy ma być wersja sofcik , czy hard z wielkim okrojeniem ?? :D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Cóż za treść niezwykła! Tylko ta interpunkcja mierzi. Całość, gdyby się ją gładko czytało, byłaby wyśmienita. Likier, miód.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Ale niech sobie powisi, bo nie rozumiem za bardzo co tu prócz interpunkcji (celowej : P) zmieniać...

    · Zgłoś · 16 lat
  • Sandra
    Panie A. co proponujesz?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Ciekawe, jak by wyglądało bez interpunkcji.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    zabrałem przecinki , zostawiłem część kropek , część dodałem . co sądzisz autorko . załamuję rece nad tym tekstem . czy Ty musisz tyle gadać ?? :(

    · Zgłoś · 16 lat
  • Sandra
    nie

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    no. pięknie. jestem pod wrażeniem, dobry wiersz z rańca do kawy przeczytałam.
    puszczam Cię, nawet nie zliczę głosów, czy mnie tam z góry nie przekrzyczeli. :)

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze