zwisając

Marek Dunat



chciałbym być wierszem napisanym przez Ginsberga
czy wiesz co chcę powiedzieć ? zawisnąć na sekwoi jakiejś
pięćdziesiąt stóp nad trupiozielonym
piedestałem zdegerowanych uczuć z pewnością
stan ten rozwinąłby niejedno skrzydło mojej

uśpionej świadomości. czy wiesz o czym mówię ?
jak dotąd cudownie rozumiem cały ten
jazz i każdy kawałek bomby atomowej
co ma ją sobie w dupę wsadzić Ameryka

wierszem stworzonym w strumieniu
świadomości
wspólnie z Kerouackiem wyruszyć
on the road skowytem w gardle Jerrego Garcii rozedrzeć
powietrze Wielkiego Canionu riffem gitar
Wdzięcznych Nieboszczyków wybuchnąć
w ziemi Navaho skopać Jukatan i zasnąć
na czarnej glinie Lovell pod niebem
zakrwionym ostatnim lotem Challengera

czy wiesz o czym ja mówię ?

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 9 głosów
Marek Dunat
Marek Dunat
Wiersz · 19 lutego 2008
anonim
  • Marek Dunat
    ale fajnie Gotardzie :) ile razy mnie jeszcze odwiedzisz ??bardzo to miłe . dzięki .

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • J.K.Gotard
    swietne jest zakończenie...

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • J.K.Gotard
    Świadomie...zawsze zwracam uwage na ewentualne przesłanie ale forma (chciałbym być wierszem...)tez bardzo mi sie podoba

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Sandra
    i jeszcze jedno.... to absurd, absurd

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Sandra
    jak dźwięk ten tekst, bardzo udany zabieg

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • kasienda
    kto to Ginsberg, Kerouac i inni z Beat Generation to oczywiście wiem, ale wiersz mimo takich nawiązań mi nie podchodzi... jest tam bunt ale jakby zza szyby...może za dużo nie własnych słów, cytatów... nie wiem. Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Sosna
    No i opowiedziałeś co ważne dla Ciebie i pewnie dla innych też. Pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    tam zaraz żałosne..
    gwiazdom-gwiazdy
    buzi-buzi
    :D:D:D:DD:D:

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    Tyberiusz ! dam Ci buzi !! :* ( nie nie tam , gdzie bomba ! :D )

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Tyberiusz

    Wiersz bardzo mądry i na poziomie, ale...

    he he ... ;-D
    To wszystko jest takie żałosne...
    Całość. Chodzi mi o komentarze. Śmiać mi się chce.
    Gwiazdkę tu, gwiazdkę tam, gwiadkę mi...
    mi gwiazdkę, to ja chce mieć gwiazdek najwięcej, mnie się najwięcej gwiazdek należy... he he...

    Najlepiej gwiazdkę w miejsce, gdzie ,,cała tą swoją bombe atomową".

    Tyle.

    · Zgłoś · 16 lat temu
Usunięto 2 komentarze
Wszystkie komentarze