lgnę ku Tobie
nutom poezji linie wybieram
gdy ciasne przerwy między wersami
wyjmuję z siebie
śmiałość
która swoją drogą
wyżynowo po plecach mapę kreśli
lirycznie potem opływa
na przekór bólem dławi
hegemonicznie pożera nerw każdy
płynnie zabiera oddech
krawędziom opisu
ciała literowanego językiem
***
dedykuje Osobie, Którą naprawdę Kocham...
Dziekuje - to za malo powiedziane...
Zreszta sama wiesz jakie on ma dla mnie znaczenie:*:*
Naprawdę, o miłości da się ładnie napisać. Ciężko, ale da. I wcale nie o tym, że jej nie ma ; )