Literatura

Pisarz (wiersz)

Goosfrabba

 

stukał dobitnie
w klawisz
długim palcem wskazującym

śnieg i
czarne sroki

powoli
rodził wiersz całkiem nowy
namiętnie pociągając
za brodę paznokciami

był bez przecinków
wymowny ale wciąż jeszcze
za jasny

dolewał oliwy by ogień
przysmolił rażącą biel
zespolił imiona
terminów ze słownika

by wtopił w tłum
czarnych ptaków - liter
błędy pierwszego stopnia


niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 20 lutego 2008, 09:36
a mam prośbę. bo ja jestem ślepa i mam problem z dostrzeżeniem wiersza, na razie dosłownie. powiększysz?
przez skórę czuję, że będzie miło. :)
Goosfrabba
Goosfrabba 20 lutego 2008, 12:50
spróbowałem powiększyć, ale nie wiem czy coś z tego wyszło, bo u mnie wiersz jest wciąż tych samych rozmiarów... Jeśli masz mozillę, możesz powiększyć czcionkę przytrzymując ctrl i kręcąc kółeczkiem w myszce ;) Pozdrawiam :)
estel
estel 20 lutego 2008, 14:42
eeh. no niech już Ci będzie.
"czarne ptaki" - paskudne. poza tym jego "praca" napisana całkiem przyjemnie.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 20 lutego 2008, 14:57
No nie powiem, coś w nim jest - za mało, ale jest. Na zachętę puszczam i się rozwijaj! : )
urughai
urughai 20 lutego 2008, 17:21
"by wtopił w tłum liter
czarnych ptaków
błędów pierwszego stopnia"

I beze mnie................jest wiersz..........Serdecznie Pozdrawiam!
przysłano: 19 lutego 2008 (historia)

Inne teksty autora

Wspomnienie
Goosfrabba
w krótkiej partii
Goosfrabba
Piętro wyżej
Goosfrabba
Migawki
Goosfrabba
Przedwiośnie
Goosfrabba
NIEPOKÓJ
Goosfrabba
Grudzień Mamo
Goosfrabba
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca