Stres

Polka

 

Stres, to takie dziwne uczucie

w żołądku,

Czujesz każdą wypustkę

Biologicznie.

 

A tak naprawdę

Stres jest mieszaniną miłości i bólu

Które razem dają ogólne

cierpienie.

Chemicznie.

 

Czujesz niebyłość i niesmak

w ustach, jakbyś wypił

mocną kawę bez cukru.

Stan ponadnaturalny.

Fizycznie.

 

To coś, co cię drażni i nie pozostawi Cię

obojętnym na to,

co się dzieje.

Muzycznie.

 

Czujesz strach i lęk,

który powieje już niedługo i wprawi Cię

w paraliż uczuć.

Namiętnie.

 

To kolejna kropka

w Twoim życiu,

kolejny przecinek,

niby bez wyrazu, ale zawsze ważny.

Historycznie.

 

A po ludzku, to jest to,

co zadziwia,

co po prostu istnieje.

Nieśmieszne.

kolejny dzień.

Polka
Polka
Wiersz · 20 lutego 2008
anonim
  • anonim
    Tyberiusz

    to jest coś

    · Zgłoś · 16 lat
  • Polka
    Dziękuję xD Ja myślałam, że nikt nie zrozumie moich tekstów. Bo są... dla niektórych skomplikowane.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    naprawdę piszemy łacznie. drugie ,,co,, w ostatniej zwrotce zupełnie zbedne. fajny dość debiucik .

    · Zgłoś · 16 lat
  • Polka
    Oj Oj xD

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    no nie ojuj tylko popraw :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    myśli mądrze uchwycone w słowa a słowa mało poetycznie jednak brzmią...
    ale nie bierz sobie do serca bo ja się nie znam na poezji
    pointa bardzo mi sie podoba, tylko wśród natłoku mysli zabrakło chyba spójności
    pozdrawiam z dzikiego zachodu:D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Polka
    W moich myślach wieczny brak spójności ;)
    dziękuję ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    wiesz co ? debiut wypadł pomyslnie . Piszesz inaczej niż wszyscy , jeśli taki masz styl pisania to ja to kupuję .

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Bragi
    Zdecydowanie mnie nie porwał, ale dla każdego coś miłego ;-)
    Pozdrawiam krajankę ;-)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    Tendencyjna gadanina.................tak po prawdzie o niczym szczególnym.............Serdecznie Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze