Teodycea

Łukasz Radwaniak

Bije we mnie serce,

na które poluje już kapłan Azteków.

Kapłan poluje

w trzeciej osobie liczby pojedynczej.

Bóg czuwa

w tych samych  kategoriach gramatycznych.

Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 20 lutego 2008
anonim
  • ew
    Pomysłowa miniaturka . Mnie ujęła we wszystkich kategoriach gramatycznych , a kapłan Azteków trwożne myśli wzbudził .

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    ładnie zapisałeś prawdę . lakonicznie i filozoficznie .

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    Za takie perełki, proste a dające po zwojach i wrażliwości, to powinny być wyróżnienia. Też.
    Wyrazy uznania dla autora. Wyśmienity kąsek.

    · Zgłoś · 16 lat