bez pardonu idę

Grzesiek z nick-ąd

 

na co mi się tak myśli uwzięły
po co mi się tak dusza rozdarła
z braku wiary nie zrozumieli
a nadzieja nim dojrzała umarła

na co garbić dni codziennością
po co nalot zostawiać na wierszach
przyjaźń łzami utopili ze złością
choć podobno myśli najszczersze

na co jeszcze liczyć w tym mieście
w co tu wierzyć i o czym marzyć
zostaniecie jacy jesteście
skoro w lustrze z tym wam do twarzy

i odszedłem w ciszy potrzebie
nie zabrałem szalika i zdjęć
odnalazłem spokój i ciebie
widać wszystko ma jakiś sens

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 20 lutego 2008
anonim
  • ew
    się poryczałam , no! a niech Cię , Grzesiek ..od stachurowskiego dachu nieba do odkrycia sensu , całe to tak bardzo moje

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    pierwszy raz w życiu powiem ,że mi miło bo ktoś przeze mnie ryczał...

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Bragi
    Przy czytaniu potykam się w pierwszej zwrotce na rytmie (poprawisz?). Natomiast potem jest już dobrze, a nawet lepiej ;-)
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    No ja za Bragim i jeszcze popraw to Ciebie na małą

    Poruszyłeś struny będące daleko za niebem

    Pozdrawiam wymownie Pana Z:P
    k

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    no rcze.. dla mnie rytm jest ok w pierwszej..
    sylaby 10-10-9-11a wiec wg starej szkoły 20-20 w dwuwersach...
    a może trzeba przeczytać inaczej ostatni wers....
    a nadzieja nim dojrzała.......
    umarła
    dziękuję za podpowiedzi ale nic nie zmienię poza tą wielką Ciebie:P

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Ja Ci mówię że kuleje... :P

    Ps. Padłam od 4 rano na nogach:D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    no cóż..niech więc kuleje:(((

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    jeśli coś kuleje to druga:P

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Sosna
    No i zrodził się kawałek dobrej poezji. Gniew to dobry doradca. Pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    amen . i to jest w porządku .

    · Zgłoś · 16 lat
Usunięto 1 komentarz
Wszystkie komentarze