Literatura

Pater (wiersz)

Goosfrabba


spalał się

pod zapalniczką czasu

  

będąc światłem dla świata

  

srebro miał na głowie

a w butach ciężar przebytej drogi

  

choroby i cierpienia

wymierzyły mu dystans

poprzez czystą wodę

matkę życia

by łowić serca

  

rybak


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 22 lutego 2008, 12:39
dzisiaj wysyp miniaturek . tytuł Pater w ,,zagranicznej,, wersji naprowadza i koresponduje z tekstem . oszczędność słów przynosi owoce. aprobuję .
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 22 lutego 2008, 21:00
Najdłuższa strofa najlepszą w wierszu. I podoba mi się radykalna zmiana na końcu wiersza. Najpierw zapalniczka, światło... na końcu ten rybak : )
przysłano: 21 lutego 2008 (historia)

Inne teksty autora

Wspomnienie
Goosfrabba
w krótkiej partii
Goosfrabba
Piętro wyżej
Goosfrabba
Migawki
Goosfrabba
Przedwiośnie
Goosfrabba
NIEPOKÓJ
Goosfrabba
Grudzień Mamo
Goosfrabba
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca