Cisza ogarnia mnie wszędzie,
najgłośniejsze szmery mysz.
Czuję, że jestem samotny,
nikogo nie ma wókół mnie
pustka.
Żadnej duszy, jedno tylko serce bije,
w rytmie; w rytmie.
Tak jest dobrze,
nie potrzebni mi - innych
nie potrzebny mi - nikt,
nie potrzebna mi - głupota innych.
...