próbka szczęścia

szklanka

ułamkowałeś uczucia całkiem namiętnie

i na zapas

matematyka królową nauk

może dlatego widziałam w tobie tylko pierwiastek

kiedy rozmijałeś się z prawdą
przypadkiem


zapłać mi
a wyczaruję dla ciebie idealnie gramatyczną pustkę
i będę cię kochać
dopóki nie wyczerpią mi się baterie

od początku zaczynają tylko naiwni
ty nawet nie próbowałeś
życia nie można powtarzać jak mantry
moze dlatego milczysz

i tylko przyglądasz się mojej nowej sukience
całkiem ładna
rzeczywiście
drogo zapłaciłaś?



a ja nadal przeglądam ślubne katalogi
zamalowuję pannom młodym twarze

dzwonimy do siebie
raz w tygodniu
mniej więcej

ty zmieniasz partnerki
ja lodówki
oboje jesteśmy szczęśliwi
statystycznie

szklanka
szklanka
Wiersz · 23 lutego 2008
anonim
  • whiteshrew
    Świetny wiersz! :))


    ułamkowałeś uczucia całkiem namiętnie
    i na zapas
    matematyka królową nauk
    może dlatego widziałam w tobie tylko pierwiastek
    kiedy rozmijałeś się z prawdą
    przypadkiem

    ((:))

    ty zmieniasz partnerki
    ja lodówki
    oboje jesteśmy szczęśliwi
    statystycznie

    ((:))

    rozumiem go lepiej niż dosłownie i chyba trafił we mnie najdosadniej jak do tej pory :] dziękuję :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • szklanka
    cieszę się,że trafił, bo również władowałam w niego troszkę emocji ;) pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Szklanko.... ujmujesz:D świetny wiersz!
    pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    vagrant
    Nieźle, chciałbym powiedzieć że bardzo dobrze, ale wiersz jest dla mnie za lekki, trochę w nim ostrej nuty na końcu ale to i tak nadal tylko pop rock, a ja lubię ciężkie granie.
    Poszukam może znajdę coś sarkastyczno ironicznie cynicznego w Twojej twórczości.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    i znowu ze smakiem . Ty wiesz kiedy jestem spragniony i czego chcę się w danej chwili napić . no to świst ! :D

    · Zgłoś · 16 lat
  • szklanka
    no to pij do dna :) tylko nie ugryź szklanki ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Sandra
    świetnie

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    tajemnica
    cudo

    · Zgłoś · 16 lat