zapominanie

Sandra

budziłam się

po całonocnym zapominaniu

 

 

z uwagi na brak agresji

brałam to jedno życie

co miało oczy tam gdzie moje

i uśmiech ze łzami w jednym pudle

 

bo rytm

 

mi

 

kazał

 

spaść

 

o jedno piętro niżej

tak jakoś powracać

po cichu by nie zbudzić

męskich trosk co wylewne

miały dłonie za bezcen słów

sprzedające senne uściski

 

intencje miałam dobre lecz zapomniałam

że chciałam opisać

lekkość pocałunków

tam gdzie pierwszy oddech

-ten co niknął gdy byliśmy sam na sam-

w plątaninie myśli odpowiadał

jak zgubić jutro

 

obierając swoją drogę

wiernością ud co jakby z innej bajki

wybierały apostrofy

 

dla wspólnych nocy

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Sandra
Sandra
Wiersz · 23 lutego 2008
anonim
  • whiteshrew
    Hmmm jest wiele dobrych fragmentów, ale gubię się w tym miejscu

    intencje miałam dobre lecz zapomniałam
    że chciałam opisać
    lekkość pocałunków
    tam gdzie pierwszy oddech
    -ten co niknął gdy byliśmy sam na sam-
    w plątaninie myśli odpowiadał
    jak zgubić jutro

    akurat przed końcem i zostaje jakiś taki niesmak świetnego początku no i tego rymu...no nie wiem może to tak ma być ze względu na tą plątaninę myśli a może trochę za bardzo dałaś się w nią zamotać...mimo to zawsze coś dla siebie wyłuskam:]

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Urughai
    To jakby srodek, który sprawił wyrwę...

    "intencje miałam dobre lecz zapomniałam
    że chciałam opisać"

    łam, łam, lam.....

    ...a mogło być ekstra.............Serdecznie Pozdrawiam!


    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Ślicznie : )

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Sandra
    zrobione.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Tak, zmień. Nielogiczne to : )
    Tylko szybko, póki jestem i mogę opublikować jeszcze dziś ; )

    Świetny pomysł z tym spadającym rymem. Czyta się dokładnie tak jak pisze, a potem wraca się do dobrej treści. Tych męskich trosk : )

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    wiesz co mi się nie podoba? Powtórzenie tytułu w pierwszym wersie ze zmianą osoby. Jeśli to przemyślany wybieg, chciałabym znać powód dla którego go zastosowałaś .

    · Zgłoś · 16 lat temu
Usunięto 1 komentarz