Astrologia: horoskop dla nas

Radek_at

 

nie zaznaczyli w kalendarzu, że pierwszego stycznia jest Nowy Rok
więc nie wiem ile to już lat razem, kochanie
ile czasu trwa ten zaklęty krąg
upływ czasu liczę po tym jak goją się rany

i gdy zasklepią się wszystkie naczynia
rozrywam je drapieżnie na nowo
przewracam na drugą stronę jak klepsydrę
wchłaniam posiłki gotowe

i może jeszcze krzesiwo uderzy o kamień
i spali to wszystko jedna iskra
a może ugaszę ten ogień w obawie
przed supernową jaką jest bliskość

więc trwam wciąż w twych kleszczach
nóg gorących i pulsującym owocem
swym we mnie umieszczasz
gwiezdny plan działań na potem

Radek_at
Radek_at
Wiersz · 24 lutego 2008
anonim
  • ew
    nie zaznaczyli w kalendarzu - tak byłoby poprawniej
    Naczynka brzmią okropnie w drugiej strofie.
    supernova przez v wydaje mi się też jakaś..
    Poza tym ładnie poprowadzone.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Niezły debiut. Poprawić co ew. o!boska wytknęła i lecimy z nim na pierwszą stronę.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    no wszelkie sugestie widzę wzięto pod uwagę . rytmicznie jest i ciekawie .

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    Ja się chyba starzeję.................bo ponad jakiś tam pomysł nie widzę nic............a ostatnia strofa, to typowe żenuła...........(ech - a może ja jestem niesprawiedliwy?)..........Serdecznie Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    a dla mnie pierwszy wers okropnie długi.. naciągnięty do granic wytrzymałości...
    no i ostatnia rzeczywiście..jakaś taka..

    · Zgłoś · 16 lat