Literatura

Wojownicy Światła (wiersz)

Goosfrabba

to tylko my
pokonani bez reszty
wojownicy światła
 
do dziś kopiemy
głębokie jeziora
zalewamy je pustką
i znowu czekamy
 
to tylko my
rozwaleni i ciężcy
kamieniami obici jak mury
klasztorne bramy
zamknięte na oścież
  
znak białych dni rozbłyśnie
nad starym drzewem
kiedy pocięte zwłoki złożymy
na krzyż i w ofierze
 
wtedy nam zwrócą
skradzione słowa
      
bez reszty straceni
bojownicy woli
            
zabrano nam ciszę
i godność
garściami wyrwano serca
  
rzucone o mur bezlitości
spłynęły ciurkiem


wyśmienity– 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
vagrant 24 lutego 2008, 22:19
Tytuł nie milę kojarzy mi się z Paulo Coelho i jego książkami, a szczególnie z "być jak płynąca rzeka". Zlepek filozoficzny + miazga intelektualna.
Sam tekst niezły, obrazowy, metafory wyraziste może trochę "kanciaste".
Niestety nie ocenie tworu, z powyższych powodów.
Marek Dunat
Marek Dunat 25 lutego 2008, 10:19
ten kończący ,, mur bezsilności ,, zabił mi cały wiersz ! no zrób coś z tym autorze.
Goosfrabba
Goosfrabba 25 lutego 2008, 12:00
kiedy końcówka bardzo mi się podoba :)
Marek Dunat
Marek Dunat 25 lutego 2008, 17:40
no skoro taki masz gust - szkoda :) mógł być całkiem dobry wiersz. :D
Libra 1 marca 2008, 19:11
bardzo mi się podoba, gratuluję, świetnie piszesz
damballa
damballa 3 marca 2008, 22:59
Wszystko super tylko to "rozwaleni" nie podoba mi się.
przysłano: 24 lutego 2008 (historia)

Inne teksty autora

Wspomnienie
Goosfrabba
w krótkiej partii
Goosfrabba
Piętro wyżej
Goosfrabba
Migawki
Goosfrabba
Przedwiośnie
Goosfrabba
NIEPOKÓJ
Goosfrabba
Grudzień Mamo
Goosfrabba
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca