nihil novi sub sole

Grzesiek z nick-ąd

 

rozkrzyczane nic nowego

kapie z pióra banałami

dla spokoju nie świętego

módl się panie módl za nami

 

 

temat rzeka jak świat stary

oblepiony w zwykłe słowa

a ty panie nie dla wiary

racz od złego nas uchować

 

 

rytm kuleje laską dziada

rym pociągiem z Jasnej Góry

choć ci panie nie wypada

rozstąp dla nas czarne chmury

 

 

kiedy spłynie z głębi duszy

tkliwych słów niedoczekanie

pozwól sobie siebie wzruszyć

po to jest poezja panie

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 24 lutego 2008
anonim
  • ew
    trochę takie tratatata , miałeś lepsze , ale za to temat ładniutki

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    z półki środkowej pan znick-ąd. za to lekko i przejrzyście.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    te ze środkowej w krzoki walcie.. ale napiszcie co to znaczy i co jest w nim środkowego:)))

    · Zgłoś · 16 lat
  • Łukasz Radwaniak
    "Zaprawdę godnym i sprawiedliwym
    Słusznym i zbawiennym jest"
    pisać wiersze o poezji, bo
    "wszystko jest poezja"
    "I tego trzymać się trzeba"

    · Zgłoś · 16 lat
  • Andrzej Talarek
    Przepiękny wiersz

    · Zgłoś · 16 lat