taniec w deszczu

Grzesiek z nick-ąd

  szaro cicho i smutno
płaczą deszcze falami
wyleniały kot w futro
drapie troski łapami

  starszy pan z parasolem
trwoni czasy samotnie
czemu klnie na  niedolę
chociaż wcale nie moknie

mały chłopiec w panice
marszczy kijem kałuże
jakież trudne jest życie
kiedy buty za duże

krople pieszczą po oknie
swoje siostry poprzednie
świat smutkami przemoknie

zapłakany przepięknie

 

zadzwoń gdy wyjdzie słońce

teraz kocham się z deszczem

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 26 lutego 2008
anonim
  • Latte
    Dobrze że nie z wiatrem :P

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    z wiatrem tyż piknie!

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    a mnie kiedyś przeleciał wiatr, zaraz po deszczu. na rowerze. :P
    ciepło się zrobiło od wiersza. "ciągle pada, ludzie biegną bo się bardzo boją deszczu, stoją w bramie ledwie się w tej bramie mieszcząc..." - tak mi się skojarzyło. :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    :D:D:D:D:D:D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    no nie wierzę
    deszcz na rowerze?

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    tak właśnie! :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    żywioły jednak maja fajnego lajfa!

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    ale żeby kochać się z deszczem trzeba unieść głowę i przymknąć powieki.... i jak tu jeszcze kierować rowerem? i pedał-ować jeszcze:x

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Aż mi się mokro zrobiło : )
    Nie od pointy, od deszczu! Akurat pada, gdy ja wychodzę spokojnie na papierosa - pada! A jak wracam, czytam wiersz, to w nim też - pada! Co za los!

    Utrzymujesz poziom. A czekam aż uniesiesz poprzeczkę ; )

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    nie wiesz że starcy osiągnięty poziom trzymają kurczowo bojąc się cos zmienić?

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze