Dopiero kiedy siedział
Sam
Zrozumiał
Nigdy nie będzie
Taki jak oni
Nie potrafi się
Bawić
Inaczej
Bawi go zupełnie
Coś innego niż ich
Nie potrafi współczuć
Inaczej
Współczuje
Ale w przeciwieństwie do nich
Nigdy sobie
Nie potrafi rozmawiać
Inaczej
Nie ma ochoty na rozmowę
Wtedy
Kiedy rozmawiają wszyscy
Nie potrafi się uśmiechać
Inaczej
Śmieje się całym sobą
Nawet kiedy krzyczy
Bawi go ich zażenowanie
Nie potrafi kłamać
Inaczej
Kłamie całe życie
Lecz kiedy kłamstwo może pomóc
Wybiera prawdę
Nie potrafi kochać
Inaczej
Kocha tak mocno
Że boi się
Ofiar
Rachunek sumienia
Jeszcze tylko butelka
Wódki
Jako ostatnie namaszczenie
Krzesło upada
Huśtawka dla dorosłych
Deszcz zaczyna padać
Wielkie
Przezroczyste
Niewinne
Krople
Roztrzaskują się o parapet