Prastara ekspresja ciszy

Łukasz Radwaniak

 

Leżę i cisza dzwoni mi w uszach

cisza jest ekspansywna

cisza jest subiektywna

bo cisza narasta

bo cisza dźwięczy

orkiestra w muszli ucha

wygrywa dźwięki ciszy

na niemej trąbce i głuchym bębnie:

pradawny band samotności

Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 29 lutego 2008
anonim