zła wróżba

Grzesiek z nick-ąd

 


siódmą klepką znalezioną w ostatniej
z zakurzonych szuflad ładu i
porządku nie wymagaj ode mnie
i zatraceń jeszcze wczorajszych
zrozumienia wyroku nie dzwoń

w godzinach szczytu
marzeń
rozliczenie podatków za ostatnie
czterdzieści lat bez żadnej ulgi
za bycie dobrym człowiekiem
a za chęci tym bardziej

nie odliczam miesięcy
przecież gdybym wtedy lustro
postawił bardziej na swoim
miejscu oświetlonym zachodzeniem
księżyca w głowę

nie spękałoby na tysiąc chwil
od dziś już do zawsze
nieważnych

siedem dni miesięcy lat
nieszczęścia
chodzą parami

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 6 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 lutego 2008
anonim
  • anonim
    tajemnica
    Pierwsza strofka najlepsza jak dla mnie. Świetny wiersz. Potrafisz pisać równie pięknie bez rymów jak i z rymami... :) pozdrawiam ciepło

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    nie dzwoń

    w godzinach szczytu

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    gdzie miała być ?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    ale kursywa zaginęła:(((

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    uff. przy okazji znalazłem dwie literówki . :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    Marku masz rację!
    teraz dojrzałem że ta moja taka dodupna
    wywal z łaski swojej boć ja juz zaniemogłem w kwestii
    zmień tekst

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    czasem na kolanie
    najlepiej mospanie
    szkrobnąc sobie sztycha
    świeżej wtedy dycha
    strofka rymem świeci
    cieszą się poeci . :D
    się mi zrymowało , akurat nie tu gdzie trzeba. to chyba zabrakło mi rymów Twoich do których przyzwyczaiłes .
    ładny biały wiersz. wkurza mnie trochę to ,, moją ,,.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    napisany dziś rano... na kolanie:)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    chyba najbardziej dojrzalszy a Twoich tekstów, jestem ciekawa czy ze staroci wyciągnięty. Dobrze Ci w rymach, bardzo dobrze, ale w tej formie sprawdziłeś się również. Naprawdę chylę czoła Twojemu pisaniu.

    · Zgłoś · 16 lat temu