poczekaj na mnie jeszcze chwilę
niech poukładam sobie świat
razem pójdziemy na motyle
lilii będziemy zrywać kwiat
potem padniemy na polanie
pośród najwyżej wzniosłych traw
i niech nas wieczór tam zastanie
z dala od zwykłych ziemskich spraw
będę ci trawą pieścił usta
potem namiętnie je całował
i niech zapachnie cud rozpustą
i niech ugrzęzną w gardle słowa
i będę kochał cię aż tyle
ile potrafi szumieć las
tylko poczekaj jeszcze chwile
niech poukładam sobie świat
(nie)poukładanie moje
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz
·
29 lutego 2008
niech poukładam sobie świat"
wzruszasz...