(nie)poukładanie moje

Grzesiek z nick-ąd

  poczekaj na mnie jeszcze chwilę
niech poukładam sobie świat
  razem pójdziemy na motyle
lilii będziemy zrywać kwiat

potem padniemy na polanie
pośród najwyżej wzniosłych traw
i niech nas wieczór tam zastanie
z dala od zwykłych ziemskich spraw

będę ci trawą pieścił usta
potem namiętnie je całował
i niech zapachnie cud rozpustą
i niech ugrzęzną w gardle słowa

i będę kochał cię aż tyle
ile potrafi szumieć las
tylko poczekaj jeszcze chwile
niech poukładam sobie świat

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 7 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 lutego 2008
anonim
  • whiteshrew
    Wzruszenie rzadkie jak dla mnie a tu proszę :) naprawdę piękny wiersz :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    za ckliwe , nie dla mnie . ale jak ew. tak wzrusza to co ja mogę ?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    tajemnica
    "poczekaj na mnie jeszcze chwilę
    niech poukładam sobie świat"

    wzruszasz...

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    kolejnych z tych Twoich wyciskaczy łez, kolejny, który mnie wzruszył, Lubię takie Twoje piosenkowe pisanie.

    · Zgłoś · 16 lat temu