Literatura

Demon (wiersz)

Mojwa

Kiedy dusi mnie coś -
- Mój demon okrutny

Szarpię się bezsilnie
I nie mogę uwolnić
Myśli niewypowiedzianych
Łzy płyną po mej twarzy
A usta bezgłośnie powtarzają
Dlaczego...?
Nie znam odpowiedzi
Zostaję więc sama, bezsilna
Wobec swojego demona
I pragnę wykrzyczeć
Cały swój żal i nienawiść
I całą gorycz zbieraną przez lata
Nie mogę jednak - coś mi nie pozwala
Coś krzyk przeradza w ciszę
I nie pozwala zaczerpnąć tchu -
- Mój demon okrutny
Który zwie się

Wspomnienia


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 1 marca 2008, 12:10
jako próba powstał tekścik . teraz jeszcze przysiąść nad nim i zrobić z niego wiersz.
Yan 24 czerwca 2008, 19:39
; oo
ładnie ; )
przysłano: 29 lutego 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca