Literatura

z popiołu (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

z cyklu staroci ciąg dalszy...

 

w te ostatnie kilka chwil
w nieboskłonie całowieczności
utoczyłem swoim bliskim krwi
pomijając datę ważności

założyłem lekkie półbuty
by zaniosły do upodlenia
posklejałem rozpustą nuty
a uczucia toczyła gangrena


wyliniały pomarszczone brwi
koszmar wystygł na zimnych powiekach
kiedyś ruszą normalniejsze dni

niedowiarkiem w zwyczajność człowieka

potem kupię duży bukiet róż
i zasiądę z tobą do stołu
jedno wiem na pewno już
dla Feniksa trzeba popiołu


niczego sobie– 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 29 lutego 2008, 21:52
czy kilka miesięcy to już staroć?
Latte
Latte 29 lutego 2008, 21:55
coś mi nie leży posklejały się szalone dni ale wiem inaczej gubi rytm bez 'się' byłoby dla mnie lepiej
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 29 lutego 2008, 22:04
ale te dni same się posklejały... i co ja mogę na to?
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 29 lutego 2008, 22:05
a może tak będzie lepiej?
Latte
Latte 29 lutego 2008, 22:06
o wiele;)
Tommy Gun
Tommy Gun 1 marca 2008, 02:02
treść, nastrój, pointa - ekstraklasa, miód, szacunek!!!!. Rytmicznie, nieraz czkawka... no , wiem, wiem Grzesiu...
(zamknij się Tommy
zamykam
mord w kubeł wdziewam
umykam)
Pozrdawiam
ew
ew 1 marca 2008, 12:31
się czepię słowa "swych" na końcu wersu , autora stać na lepszy wybieg, a zastosował tani chwyt.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 1 marca 2008, 12:55
rację masz.. ale cóż nie mam pomysła:((
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 1 marca 2008, 13:32
może tak lepiej? sam nie wiem........
Marek Dunat
Marek Dunat 1 marca 2008, 16:22
się niczego nie czepie . jest git . tfu! jak ja nie cierpie głupich słów. :/
przysłano: 29 lutego 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca